پایان نامه بررسی چالشها، تغییرات و رضایت زناشویی زنان در انتقال به مرحله والدینی |
دانشگاه علامه طباطبایی
بررسی چالشها، تغییرات و رضایت زناشویی زنان در انتقال به مرحله والدینیدانشگاه علامه طباطبایی
جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد در رشته مشاوره خانواده
به راهنمایی:
دکتر معصومه اسمعیلی
مشاور:
دکتر ناصر یوسفی
داور:
دکتر آسیه شریعتمدار
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده:
مقدمه: تولد یک کودک تغییر چشمگیری در سیستم خانواده به وجود میآورد و باعث تنظیم مجدد سیستم خانواده میشود، زوجها به والدین تبدیل میشوند. والدین نقشهای تازه ایی را تجربه میکنند. تولد نوزاد هر دو والد را به صورت فردی و جداگانه و همچنین ارتباط زناشویی آنها را تحت تأثیر قرار میدهد. بسیاری از والدین لذت و شادی را در نوزادشان مییابند اما در همین زمان آنها با چالش های معنی دار و مهمی مرتبط با مراقبت از نوزاد روبرو میشوند.
هدف تحقیق: زنان در انتقال به مرحله والدینی چه چالشها و تغییراتی را تجربه میکنند، و رضایت زناشویی زنان در انتقال به مرحله والدینی چگونه است؟
روش پژوهش: در این پژوهش از روش مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته با 30 زن استفاده شد. جامعه تحقیق زنان نخست زا شهر تهران بود که نمونه گیری به صورت هدفمند ملاکی از بین زنان نخست زا که دامنه سنی نوزادان آنها تا 36 ماهگی بود و به درمانگاه زینب بختیاری منطقه 15 تهران مراجعه کرده بودند، انتخاب شد. روش پژوهش نظریه داده بنیاد بود.
نتیجه گیری: این پژوهش نشان داد که زنان ایرانی در انتقال به مرحله والدینی تجارب مثبت و منفی داشتند.و همگی چالشها و مشکلاتی را توصیف کردند که در ارتباط با بارداری و مراقبت از نوزاد بود. هویت و اضافه بار نقش، درگیری زیاد با نقش، غرق شدن در نقش و تعارض نقش از عمدهترین چالشها و تغییرات زنان در انتقال به مرحله والدینی بود.این موارد لاجرم بر رضایت زناشویی آنها تأثیر میگذاشت. 17 نفر از شرکت کنندگان داستانهایی از نزدیکتر شدن به همسرانشان و رسیدن به سطح جدیدی از پختگی در روابطشان بیان میکردند و 3نفر از زنان تغییری در رضایت زناشویی خود ذکر نکردندو 3نفر بحران شدید و 7نفر بحران متوسط و کاهش کوتاه مدت در رضایت زناشویی را گزارش کردند. در حالی که انتقال به مرحله والدینی زوجها را به چالش میطلبید. ولی این به معنای آسیب به رضایت زناشویی در همه زنان نبود.
کلمات کلیدی:رضایت زناشویی، انتقال به مرحله والدینی، چالشها و تغییرات
فهرست
عوامل تمایز مراحل رشد خانواده 19
رضایت زناشویی در انتقال به مرحله والدینی.. 25
چالشها برای زوجها بعد از تولد فرزند. 30
تقسیم کار و دیدگاههای جنسیتی.. 41
دلیل انتخاب روش نظریه سازی از داده ها 63
پیشنهادهایی برای درمانگران. 118
[پنجشنبه 1399-01-07] [ 11:48:00 ب.ظ ]
|