تحقیق دانشگاهی – نقش و تاثیر مددکاری اجتماعی بر فرآیند ارتکاب جرم با تکیه بر … |
- مددکاری اجتماعی یک خدمت حرفهای است که بر دانش و مهارتهای خاص قرار گرفته است و هدف از آن کمک به افراد، گروهها یا جامعه است تا بتوانند استقلال شخصی، اجتماعی، و رضایت خاطر فردی و اجتماعی به دست آورند. (قندی، ۱۳۸۰: ۱۲).
- مددکاری اجتماعی کارکرد اجتماعی افراد را خواه بهصورت فردی یا گروهی افزایش میدهد، برای این منظور، فعالیتهای خود را بر روابط اجتماعی آنها که موجب شکلگیری کنشهای متقابل افراد و محیط میگردد، متمرکز میسازد. این فعالیتها در سه زمینه ظاهر میشود: ترمیم و اصلاح قابلیتهای مختل شده، تأمین منابع و امکانات اجتماعی و فردی و پیشگیری از کژ کارکردهای اجتماعی.
- مددکاری اجتماعی فعالیتی تخصصی است مبتنی بر یاری رساندن به افراد، گروهها یا جوامع بهمنظور فراهم آوردن یا اصلاح قابلیتهای آنها برای کارکردهای اجتماعی و ایجاد شرایط اجتماعی مساعد بهمنظور دستیابی به هدف تعیین شده است.
- مددکاری اجتماعی به کنشهای متقابل افراد و آن دسته از نهادهای اجتماعی که بر قابلیت آنها در انجام وظایف زندگی، خواستهها و ارزشها تأثیر گذاشته است، میپردازد و فشارها را کاهش میدهد. این کنشهای متقابل بین افراد و نهادهای اجتماعی، در درون بافت رفاهی اجتماعی بزرگتر پدید میآیند (الله یاری و میری، ۱۳۸۸: ۱۴). بهطور خلاصه میتوان گفت امروزه هدف مددکاری اجتماعی حل مشکلات و افزایش کیفیت زندگی همه افراد جامعه از طریق ارائه خدمات مختلف است (مورالس و شفر[۱]، ۱۹۹۲: ۲) که توسط نیروهای مختلف از جمله مددکاران اجتماعی انجام میشود.
لوئیز جانسون در کتاب خود در تعریف مددکار اجتماعی[۲] آورده است:« مددکار اجتماعی در وهله نخست شخصی است دارای تجارب زندگی ،نیازهای بشری و روش زندگی شخصی و سیستم ارزشی همچنین مددکار شخصی کمک کننده است».
بر اساس تعریفی از مددکاری اجتماعی توسط انجمن بینالمللی مددکاران اجتماعی و انجمن بینالمللی موسسات آموزشی مددکاری اجتماعی در ۲۷ ژوئن ۲۰۰۱ در کپنهاک بر سر آن به توافق رسیدند میتوان وظایف و کارکردهای مددکاری را چنین عنوان کرد: «مددکاری اجتماعی در شکلهای گوناگون خود، روابط چندگانه و پیچیده بین افراد و محیطشان را مطرح میکند. ماموریت این حرفه توانمند ساختن همه افراد است تا ظرفیت کامل خود را پرورش دهند، زندگی خود را غنی سازند و از ناکارکردها پیشگیری کنند. بر این اساس مددکاران اجتماعی کارگزاران تغییر در جامعه و نیز زندگی افراد، خانواده ها و اجتماعاتی هستند که مسئولیت خدمت به آنها را پذیرفته اند» (شریفیان ثانی، ۱۳۸۱ :۳) یکی دیگر از وظایف مددکاری اجتماعی پیشگیری از مشکلات اجتماعی و آسیبهای اجتماعی است. مددکاری اجتماعی بر این باور است که چه به لحاظ مادی و چه به لحاظ انسانی هزینه پیشگیری به مراتب
[جمعه 1399-09-21] [ 01:22:00 ق.ظ ]
|