دانشگاه مازندران

معاونت تحصیلات تکمیلی

 

تاریخ:

شماره:

پیوست:

 

فرم تعریف پایان نامه کارشناسی ارشد

 

مدیر محترم کمیته تحصیلات تکمیلی گروه حسابداری

 

سلام علیکم ،

اینجانب سید علی آقامیری به شمارۀ دانشجویی 851643902 دانشجوی رشتۀ حسابداری دانشکدۀ علوم اقتصادی و اداری مقطع کارشناسی ارشد ورودی نیمسال اول سال تحصیلی 1385 که در حال حاضر 21 واحد درسی را با موفقیت گذرانده‌ام، ضمن پیوست فرم تعریف پایان‌نامه که به تأیید استاد راهنما رسیده‌است درخواست تصویب تعریف پایان‌نامه تحت عنوان

                                    

تاثیر کیفیت سود بر عدم تقارن اطلاعاتی

(شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران)

را دارم.

امضاء و تاریخ

مشخصات استاد راهنما و مشاور

ردیف نام         نام خانوادگی سمت در پایان‌نامه محل خدمت مرتبه علمی امضاء

1

 

2

دکتر احمد احمدپور

 

استاد راهنما

 

استاد مشاور

دانشگاه مازندران

 

دانشگاه مازندران

استادیار

 

 


بسمه‌تعالی

 

دانشگاه مازندران

تحصیلات تکمیلی

(تعریف پایان‌نامه)

 

نام و نام خانوادگی دانشجو : سید علی آقامیری

شمارۀ دانشجویی             : 851643902

رشتۀ تحصیلی               :   حسابداری

مقطع                           :   کارشناسی ارشد

دانشکده                      :   علوم اقتصادی و اداری

 

 

1- عنوان

 

فارسی :

تاثیر کیفیت سود بر عدم تقارن اطلاعاتی (شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران)

 

لاتین:

 

 

Effect of earning quality on the

information asymmetry

(Evidence from companies accepted in Tehran stock exchange)
2- بیان مسئله:   

عدم مزیت ها و پیامدهای کیفیت سود پایین موضوع مورد علاقه و بحث میان دانشگاهیان ، بازارگردانها ، استانداردگذاران بوده است . این اعتقاد قوی میان قانون گذاران وجود دارد که استانداردهای حسابداری با کیفیت بالا باعث کاهش هزینه سرمایه
می شود . آرتور لیویت[1] رئیس قبلی کمیته بورس و اوراق بهادار(SEC) بیان می­دارد[2] :

یکی از مهمترین مزایای استانداردهای با کیفیت بالا ،‌ نقدینگی بهینه شده و کاهش هزینه سرمایه است .

هیات تدوین استانداردهای حسابداری(FASB) نیز بر روی پروژه کمیته تحقیقاتی گزارشهای بازار تاکید می کند و رسیدن به اهداف مشابه آنچه در بالا گفته شد را دنبال می نماید .

یکی از مهمترین عوامل در تصمیم گیری صحیح، اطلاعات مناسب و مرتبط با موضوع تصمیم است که اگر به درستی فراهم و پردازش نشوند اثرات منفی برای فرد تصمیم گیرنده در پی خواهد داشت . از سوی دیگر نوع و چگونگی دستیابی به اطلاعات نیز حائز اهمیت است . در صورتیکه اطلاعات مورد نیاز به صورتی نامتقارن در بین افراد توزیع شود ‏، (انتقال اطلاعات به صورت نابرابر بین مردم صورت گیرد ) می تواند نتایج متفاوتی را نسبت به موضوعی واحد سبب شود . بنابراین ، قبل از اینکه خود اطلاعات برای فرد تصمیم گیرنده مهم باشد ، این کیفیت توزیع اطلاعات است که باید به صورت دقیق مورد ارزیابی قرار گیرد.

آنچه در بازارهای سرمایه باید مورد توجه قرار گیرد این است که بسیاری از افرادی که اقدام به سرمایه گذاری می­کنند ، مردم عادی هستند که تنها راه دسترسی آنها به اطلاعات مهم شرکتها ، اطلاعیه هایی می باشد که از جانب شرکتها منتشر می شود. یک نمونه از این نوع اطلاعیه ها را می توان اعلان سود برآوردی هر سهم دانست که در آن سود پیشنهادی هر سهم از جانب شرکت پیش بینی شده و به اطلاع عموم رسانده می­شود .

اطلاعات نامتقارن ، موضوعی مهم و مورد بحث در ادبیات مالی است . در کتاب تئوری حسابداری مالی ولیام آر اسکات [3] عدم تقارن اطلاعاتی اینگونه تعریف شده است :

مزیت اطلاعاتی برخی از طرفین معامله نسبت به سایرین در یک داد و ستد بازرگانی عدم تقارن اطلاعاتی نام دارد . وی ادامه می­دهد که بدون شک عدم تقارن اطلاعاتی مهم ترین مفهوم در حسابداری مالی است اولین اثر وجود اطلاعات نامتقارن اختلال در عملکرد صحیح بازارها است و ممکن است عدم تقارن اطلاعاتی باعث تفاوتهای ارزش بازار با ارزش فعلی بشود .

نتایج برخی از تحقیقات بیان گر وجود عدم تقارن اطلاعات قبل از انتشار اطلاعیه های سود و نتایج برخی دیگر بیان گر وجود عدم تقارن اطلاعات بعد از انتشار اطلاعیه های سود می­باشد . یک آگهی اطلاعات عمومی به طور کلی ، سبب افزایش تغییرات قیمت و آگاهی از وجود اطلاعات خصوصی می­شود . این دو عامل سبب افزایش تغییرات اختلاف قیمت پیشنهادی خرید و فروش در روزهای بعد از آگهی اطلاعات عمومی نسبت به روزهای قبل از این آگهی ها می­شود . حجم معاملات نیز با انتشار اطلاعات عمومی افزایش می­یابد .

در ایران ، بر اساس بند چ ماده 5 آیین نامه افشای اطلاعات شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران ، مدیران شرکتهای پذیرفته شده در بورس موظف هستند که پیش بینی درآمد متعلق به هر سهم خود را به صورت سه ماهه واقعی و یک ساله پیش بینی و حداکثر بیست روز بعد از پایان دوره سه ماهه ‏، به مدیرت نظارت بر شرکتهای سازمان بورس اوراق بهادار ارسال نمایند .

برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت