مدیریت سودگزارش شده برای اجتناب ازهزینه های سیاسی در شرکت­های پذیرفته­ شده­ در بورس ­اوراق بهادار تهران

*دکتر سید علیرضا موسوی[1]– **مقصود جعفری2

***

 دانلود رایگان پروپوزال کامل رشته حسابداری :

1- استادیار گروه حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت

Ali_Mosavi75@Yahoo.com Email:

2- کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت

Email: m_jafari3745@yahoo.com

3

 

 

 

مدیریت سود گزارش شده برای اجتناب ازهزینه های سیاسی درشرکتهای پذیرفته شده دربورس اوراق بهادارتهران

 

چکیده

در تحقیق حاضر، تاثیر هزینه­های سیاسی بر مدیریت سود، در شرکت­های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مورد بررسی قرار گرفته است.که مدیریت سود را اقدامات آگاهانه مدیریت در جهت طبیعی نشان دادن رقم سود تعریف نموده اند. برای انجام تحقیق از داده­های 54 شرکت، طی دوره زمانی 1388– 1379 استفاده شده است. برای آزمون فرضیه ها از روش تجزیه و تحلیل رگرسیون استفاده شده است. نتایج بدست آمده حاکی از آنست که در سطح اطمینان 95 درصد، بین اندازه شرکت و نسبت بدهی های دولتی به کل بدهی ها که معیار سنجش هزینه­های سیاسی است با مدیریت سودرابطه معنی­داری وجود دارد. تحقیق حاضر به لحاظ هدف یک تحقیق کاربردی است که نتایج به دست آمده از آن به بررسی تاثیر هزینه های سیاسی بر مدیریت سود می پردازد.

واژه­های کلیدی: هزینه های سیاسی، مدیریت سود، اندازه شرکت، عملکرد

 

 

 

 

 

1-مقدمه

مدیریت سود [2]می­تواند نتیجه هموارسازی طبیعی[3] یا تعمدی[4] باشد. هموارسازی ­طبیعی بیان­گر این است که فرآیند سود به ­طور ذاتی تولید ­کننده جریان هموارشده سود باشد و از اقدام­ها و تصمیم­های مدیریت ناشی­ نمی­شود. هموارسازی تعمدی به اعمال و اقدام­های مدیریت نسبت داده می­شود. به عبارت دیگر هموارسازی تعمدی نتیجه اقدام­هایی است که توسط مدیریت انجام می­شود (ملانظری و کریمی زند، 1386).

هزینه­های سیاسی یکی از عواملی هست که موجب مدیریت سود می­گردد زیرا یکی از مصادیق اصلی انتقال ثروت به­خارج از شرکت هزینه­های­ سیاسی است که ­شرکت­ها به دلیل وجود هزینه­های اطلاعات، مبادلات، و رایزنی از سوی­گروه­های­ تصمیم­­گیرنده و قانون­گذار که اصلی­ترین آن­ها نهادهای دولتی­­می­باشند، تحمل می­کنند. برخی از شرکت­ها با مشخصات اقتصادی خاص، بیشتر موضوع قوانین سختی که دولت یا سایر گروه­های قانونگذار وضع می­کنند و هزینه در پی دارند قرار می­گیرند و بنابراین برای فرار از این گونه هزینه­ها (عواقب اقتصادی)، انگیزه بیشتری برای استفاده از گزارشگری در جهت کاهش خروج منافع از شرکت خواهند داشت (ابراهیمی کردلر و شهریاری، 1388). بنابراین فرایند سیاسی باعث می­شود، شرکت­هایی که حساسیت سیاسی دارند روش­هایی را انتخاب نمایند که سود را به تعویق اندازد زیرا استفاده سیاستمداران و قانونگذاران از ارقام سود این فرضیه را مطرح کرده است که مدیران شرکت ها انگیزه دارند که، از آن گروه روش­های حسابداری (مثل استهلاک تسریعی)­ استفاده کنند که سود گزارش شده را کاهش می­دهد (رابرت،1979)[5]. بنابراین در این تحقیق با توجه به اهمیت موضوع مدیریت سود در شرکت­ها، به طور تجربی رابطه بین هزینه­های سیاسی و مدیریت سود در شرکت­­های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بررسی می­شود.

 برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت